Összetevők: pasztőrözött tej, kultúra, oltó, só, természetes füstölés
Parenyica
1250 Ft
Pastafilatta, azaz főzött nyújtott sajt. A friss alapsajtot felfőzzük és 74 fokon addig gyúrjuk, amíg fényes, nyújtható állagú lesz. Akkor kinyújtjuk, sózzuk, feltekerjük és bükkfa forgácson 6 órát füstöljük. Jellemzője a csodás, enyhén füstös íz, szálas szakadás. A legtöbb kézi munkát igénylő termék. Nincs két egyforma darab! Ez a sajt mindenki kedvence!
A termék kézzel készül, a súlya 18-22 dkg körül alakul. Vákuum csomagolásban szállítjuk, így tudjuk garantálni a kiváló minőséget és a szavatosságot, mely a szállítástól számított minimum 1 hónap.
Ízesítések | Füstölt, Nem füstölt |
---|
Mészárosné Giricz Mariann –
A legfinomabb, legjobb parenyica, amit felnőttként ettem. Olyan, mint gyerekkoromban!
Vitos Gábor –
Ilyen létezhet? Fantasztikus, ahogy tekered, s szálasan jön szét, s a fenséges illat, ami felszabadul belőle…..
Hanna Vas –
A kedvencem. Esztetikusan van tekerve es az ize, illata fenseges! Nem tudok belole eleget venni. 🙂
Husztáné Acsai Gyöngyvér –
Férjem és kisifam kedvence! Kisfiam nem rég azt mondta, ő szeretne sajtot. Adtam neki, akkor már csak bolti trappista volt itthon, elfogyott a baracskai szállítmány már… Nem, ő finomabbat szeretne (“I want yummier, Mummy!”)! Nem értettem! Mondtam, hogy ez van most csak… Ez nem jó, mert a “Cheese lady”-től szeretne PARENYICÁT! <3