Összetevők: pasztőrözött tej, kultúra, oltó, só, fűszer
Friss gomolya
1000 Ft
Évszázadokon keresztül juhtejből készítették, de manapság gyakrabban használnak hozzá zsíros tehéntejet. A megaltatott tejet felvágták, kendőbe kötötték és fellógatták néhány napra. A szép, gömbölyű formájú sajtot fogyasztották frissen, de darálva gomolyatúrót is készítettek belőle. Magyarországon nagyon elterjedt és kedvelt sajttípus. Friss sajt, állaga könnyen vágható, a szendvicsek, egyszerű ételek nagyszerű alapanyaga. Szinte bármilyen fűszerrel vagy magokkal ízesíthető. Ízében a friss, tejre hajazó jegyek találhatóak meg. Nagyon jól eltartható. Érlelt formájában szintén nagyon kedvelt.
20 dkg-os egységcsomagokban vásárolhatóak meg (körülbelül 20 dkg, mivel manufaktúra vagyunk és a sajtokat kézzel szeleteljük, minimális eltérés +/- előfordulhat) Vákuum csomagolásban szállítjuk, így tudjuk garantálni a kiváló minőséget és a szavatosságot, mely a szállítástól számított minimum 1 hónap. Ez alól kivétel a lilahagymás gomolya, mivel az élő hagymával készül, a szavatossága 2 hét.
Ízesítések | Natúr, Lilahagymás, Fokhagymás, Chilis, Kapros, Kakukkfüves, Snidlinges |
---|
Vitos Gábor –
Szendvicsben kellemes, 2 vörös között nasizva jó hangulatot “ad”, alig várjuk, hogy az összes ízvilágot kipróbáljuk….. A baráti társaság teljesen rákattant!
Hanna Vas –
A lanyom kedvence! Mindig hoznom kell, ha arra jarok! Imadjuk!
Hunyadi-Zoltán Emese –
Ennél a sajtnál mindenki megtalálhatja a hozzá passzoló ízesítést, de a kísérletezésnek sincs gátja. Nekem a kapros a nagy kedvenc😍