Ordás-túrós, azaz Rákóczi túrós sajtkészítő módra

30dkg liszt

20dkg vaj

10dkg cukor

2 tojás sárgája

1dl tejföl

1 kiskanál szódabikarbóna

A tojásokat a cukorral kikeverjük, utána  hozzáadjuk a vajat majd a többi hozzávalót, a végén a tejfölt.

Ragacsos krém lesz belőle, fakanállal bele kell nyomkodni a kivajazott tepsibe és kb 15 percig kell sütni 150 fokon.

Amíg sül, addig összekeverni a túrókrémet:

fél kg túró

30 dkg orda ha van

20 dkg cukrot

2 kanál gríz

2 tojás sárgája

2 vaníliás cukor

kicsi tejföl

Közben félig megsült a tészta (15perc) kihúzni a sütőből és megkenni jó alaposan sárgabarack lekvárral, majd további 5-8 percre visszadugni a sütőbe. Ha a lekvár megszáradt rajta újra kihúzni és rákenni a túrókrémet, majd együtt vissza a sütőbe további 15 percre.

Amíg sül, elkészítjük a cukorhabot hozzá:

4-6 tojás fehérje és 20dkg cukrot gőz felett jó keményre fel kell verni és mikor megsült a süti, akkor kivenni a sütőből és vizes kanállal rászedni a tetejére és vizes késsel elegyengetni. Ha kihül, akkor már lehet is enni!

Én azért szeretem csinálni, mert mindamellett, hogy nagyon finom, gyorsan megvan. Előkészítéssel együtt kb 1 óra, mert folyamatosan lehet csinálni, a folyamatok épp addig tartanak, míg sül a tészta.

1 thought on “Ordás-túrós, azaz Rákóczi túrós sajtkészítő módra”

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button